Församlingsläger

Församlingsläger på Björkenäs

Under vecka 30 (i slutet av juli) brukar vi ha ett församlingsläger på Björkenäsgården vid Hjälmaren. Till lägret är alla åldrar välkomna. Under veckan hinner vi med mycket samtal, undervisning, bön, sport och bad. Många beskriver lägret som en av årets höjdpunkter.
Med församlingslägret vill vi stärka vår gemenskap genom att lära känna varandra bättre. Det gör vi genom att umgås i samtal och bön, arbeta tillsammans i köket och, inte minst, genom att umgås vid måltider, vid badet och vid olika aktiviteter. En vanlig lägerdag kan se ut så här...
  • Undervisning och samtal för alla åldrar under förmiddagen
  • Fria aktiviteter under eftermiddagen. Det finns möjlighet till bollspel, bad m.m. Men också tid för fortsatta samtal. Olika aktiviteter som volleyboll- och pingisturnering, "Björkenäskampen" m.m. brukar erbjudas.
  • Kvällsamlingar med lägerbål, lovsång, bön, nattvard m.m.
Mellan de olika aktiviteterna äter och fikar vi naturligtvis. Vi delar på olika uppgifter för att lägret ska bli så trivsamt som möjligt. Till exempel deltar vi i arbetet med måltiderna och vissa dagliga städuppgifter.

Boende
Gården ligger vid Hjälmaren, cirka fyra mil från Örebro och rymmer ungefär 100 bäddplatser. Du får gärna bo i eget tält/husvagn, då blir avgiften lägre. Eftersom antalet sängplatser är begränsat är det bra att göra anmälan i god tid. För att ge förtroendet i samtal och relationer en god chans att hinna byggas upp önskar vi att man helst prioriterar att delta under hela lägret. De som deltar hela lägret prioriteras när det gäller logi på gården och när rummen är fullbelagda kan vi inte garantera logi.
Obs: Barn/ungdomar under 15 år måste ha en förälder eller annan vuxen med på lägret som ansvarig.

Anmälan och betalning
Fyll i anmälan längre ned på denna sida och betala in lägeravgiften (Priser nedan). Anmälan är giltig först när lägeravgiften har kommit in.

Betala hela lägeravgiften senast den 10:e juni 2018, därefter tillkommer en förseningsavgift på 200:-/person eller högst 500:-/familj. (Om du inte kan betala lägeravgiften före 10/6 kan du kontakta Karl-Erik Lindholm).

Inbetalningen gör du till Kungsängens Baptistförsamling (Plusgiro 63 19 -8, eller Bankgiro 643-8535, eller via mobilen med Swish 123 249 45 65). På betalningen anger du "Bjö " och namnet på första deltagaren i anmälan.

Mer information samt vägbeskrivning skickas ut kring månadsskiftet juni/juli. Om du har frågor, kontakta Oscar Stålham eller Karl-Erik Lindholm.
Kostnad
För en vuxen kostar lägret (fem dagar inkl. boende och mat) 1100 kr. Barn deltar billigare, och bor du i husvagn eller tält sjunker kostnaden något.
.
Priser per person 2018 -- Priserna gäller till och med 10:e juni 2018.
  Hela veckan inkl. mat per person
Födelseår Rum Tält Husv
1899-1999 1100kr 800kr 850kr
2000-2006 800kr 475kr 525kr
2007-2013 675kr 350kr 400kr
2014-2018 0kr 0kr 0kr
För elanslutning för husvagn tillkommer 60kr/dygn.
Vid betalning efter den 10:e juni tillkommer 200 kr/person (max 500 kr extra per familj).

Preliminära hålltider 2018

• Den 10 juni - Sista anmälan och betalning (betalar du senare blir det dyrare - se ovan).
  • Måndagen den 23 juli: Samling vid Björkenäsgården och inkvartering från kl 15. Grillen är igång ca 17-19 och kl 20 har vi en samling med lovsång, bön m.m.
  • Finalen: Lördagen den 28 juli avslutar vi lägret med en gemensam lunch och gudstjänst. Vi hjälps alla åt med städningen.

Anmälningsformuläret är tillgängligt på denna sida från början av sommaren fram till att lägret startar. (Du kan även anmäla dig på talong som finns i kyrkan).