Lärjungaskolan Footprints

Lärjungaskola

På Ekerö bodde vi i ett hus som efter några år började sjunka. Det visade sig att de som byggt huset hade slarvat med grundläggningen. Efter en tid hade huset sjunkit 15 cm i den ena änden, medan den andra stod fast. Problemet orsakade oss massor av både tid, bekymmer, arbete och pengar. Barnen insåg naturligtvis inte allvaret så de gladde sig bara över att leksaksbilarna åkte av sig själva över vardagsrumsgolvet.

När man upplevt Jesus är det viktigt att bygga en stabil grund för tron. Tron kommer alltid att prövas och det är viktigt att den står på fast grund när svårigheterna dyker upp. Om grunden inte är stabil kan det orsaka mycket bekymmer, precis som den gjorde för oss.

Den 7:e februari 18.30 börjar vi vår Lärjungaskola i Skogakyrkan. Meningen är att vi där genom studier i Bibeln, skall bygga en fast grund för tron. Kursen är dels tänkt som en fortsättning på Alpha-kursen, men den är också öppen för alla som förstärka trosgrunden eller kanske förbereda sig för att kunna hjälpa någon i framtiden att bygga sin grund. Vi kommer till att börja med studera om personen Jesus. Vem han är och vad hans frälsning innebär för oss. Sedan kommer vi att läsa om Gud Fadern, den Helige Anden. Om bönen, om bibeln och om fienden. Sedan kommer frågor om gemenskapen, livsstilen och mycket annat.

Vi börjar med en ”prova-på-kväll” och till den behöver du ingen anmälan.
Välkomna med!

Hälsningar Kjell Waern